Συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας μεταξύ Πειραιώς και ΜΕΒΓΑΛ

Συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας μεταξύ Πειραιώς και ΜΕΒΓΑΛ

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, για την κάλυψη των παραγωγικών του αναγκών τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στην επιχείρηση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η Τράπεζας Πειραιώς, με τη νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, διευρύνει τις συνεργασίες της και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση για την υποστήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΜΕΒΓΑΛ μετά από 70 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στον κλάδο διαθέτει σήμερα πλήρη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων και στις τρεις κατηγορίες (γάλα, γιαούρτι, τυροκομικά), με 7 υποκαταστήματα και 26.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εξαγωγές των προϊόντων της σε περισσότερες από 30 χώρες.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, με τελευταία την υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής γιαούρτης, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5,3 εκατ. ευρώ.

H επιχείρηση συνεργάζεται με περισσότερους από 600 εγχώριους γαλακτοπαραγωγούς, από τους οποίους προμηθεύεται σε ετήσια βάση 60.000 τόνους αγελαδινού και 15.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος. Απασχολεί συνολικά περίπου 650 εργαζόμενους και διαθέτει πλήρη ομάδα επιστημόνων και στελέχη όλων των ειδικοτήτων (κτηνιάτρους, τεχνολόγους τροφίμων και τεχνικούς), που παρακολουθούν και ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής και επεξεργασίας των προϊόντων της.