Συμφωνία με την PwC εμφανίζεται έτοιμη να υπογράψει η Folli Follie

Συμφωνία με την PwC εμφανίζεται έτοιμη να υπογράψει η Folli Follie

Οριστική συμφωνία με τον ελεγκτικό Οίκο PricewaterhouseCoopers (PwC) για τον έλεγχο και την αναμόρφωση, εφόσον απαιτηθεί, των οικονομικών της στοιχείων για την περίοδο έως και το 2017 πρόκειται να υπογράψει εντός της εβδομάδος, σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli Follie. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών συζητήθηκαν πρόσφατα και αναμένεται σύντομα η έκδοση απόφασης, επί της αίτησης προληπτικών μέτρων προστασίας - που κατέθεσε η Folli Follie - και της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης που κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών. 

Η απόφαση - σύμφωνα με εκτιμήσεις - και επί των δυο αιτήσεων αναμένεται να εκδοθεί επίσης αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη Δευτέρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα δώσει ένα ακόμη δίμηνο παράτασης στην προστασία, δεδομένου ότι προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν όλα τα συμφραζόμενα, αλλά κυρίως αυτό επιτάσσει και η... δικαιοσύνη για το ποιο αδύναμο – και χωρίς ευθύνες – τμήμα αυτής της ιστορίας, τους εργαζομένους.

Συγκριτικά με την προηγούμενη εκδίκαση στις 12 Σεπτεμβρίου, πλέον η πλευρά της Folli Follli... σύρθηκε – εκ των πραγμάτων – σε αλλαγές στις διεκδικήσεις, καθώς τότε οι δικηγόροι της ζητούσαν να προστατευτεί και η συμμετοχή της εταιρείας στα Αττικά Πολυκαταστήματα (35,9%), ενώ χθες οι τράπεζες εξαιρέθηκαν από απόφαση προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να βγάλουν άμεσα σε πλειστηριασμό αυτή τη συμμετοχή – φιλέτο του ομίλου Folli Follie.

Κεντρικό ατού στην επιχειρηματολογία των δικηγόρων της εταιρείας ήταν ότι είχε στο «πλευρό» της τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, αλλά και το 53,6% των ομολογιούχων. Σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε, η αίτηση υπογράφεται σχεδόν από 400 εργαζομένους, ενώ συμφωνούν και οι περίπου 1.300 συνολικά, καθώς είναι ο μόνος δρόμος να προστατεύσουν την εργασία τους.