Συμφωνία Nokia - Xiaomi για διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Συμφωνία Nokia - Xiaomi για διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Ο κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο εταιρειών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο ανέφεραν ότι περιλαμβάνει πολλαπλές αδειοδοτήσεις για τα κυριότερα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάθε εταιρείας. Η Nokia θα παράσχει επίσης εξοπλισμό υποδομής δικτύου στη Xiaomi.

«Η Xiaomi είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στη σύναψη συνεργασίας μαζί τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Rajeev Suri.

Η Nokia διαθέτει παρόμοιες συμφωνίες με εταιρείες όπως η Apple και η Samsung Electronics, ωστόσο η συμφωνία με τη Xiaomi αποτελεί την πρώτη με κινεζική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων.

«Από οικονομικής πλευράς, δεν νομίζω ότι  η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη Nokia, αλλά αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα για διαπραγματεύσεις και με άλλους κινέζους κατασκευαστές», σημείωσε ο Hannu Rauhala, αναλυτής της OP Equities.