Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, 10:11

-A +A

Συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, 10:11
Συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων
-A +A

Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου. Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει:

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχώρησε στη συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων.

Η Επιτροπή συγκροτείται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς, θέματα των οποίων θα εισάγονται προς συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής προβλέπεται με το Ν. 4152/2013, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση και επίλυση θεμάτων κρατικών ενισχύσεων που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, καθώς και θεμάτων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσδοκάται ότι η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων θα βοηθήσει στην τόνωση του θετικού επενδυτικού κλίματος, στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης με τους αρμόδιους ελεγκτικούς Ευρωπαϊκούς φορείς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα