Συγχώνευση της Σκλαβενίτης με τις Ελληνικές Υπεραγορές με στόχο την ευελιξία

Συγχώνευση της Σκλαβενίτης με τις Ελληνικές Υπεραγορές με στόχο την ευελιξία

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με στόχο την καλύτερη, πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία σ'' όλα τα επίπεδα, η διοίκηση της Σκλαβενίτης αποφάσισε να προχωρήσει σε συγχώνευση των εταιρειών «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.» και «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.», με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, υπό ένα ΑΦΜ πλέον, αυτό των Ελληνικών Υπεραγορών.

Η συγχώνευση θα τεθεί σε πλήρη νομική και ουσιαστική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018 και έρχεται ως συνέχεια της σχετικής αίτησης που είχε καταθέσει η εταιρία στην Περιφέρεια Αττικής, αναρτήθηκε και επίσημα η απόφαση για να ξεκινήσουν οι σχετικές τεχνικές διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δημιουργήθηκε ως ομπρέλα για την απορρόφηση – ενσωμάτωση του δικτύου των καταστημάτων Carrefour Μαρινόπουλος.

Όπως τονίζουν πηγές της Σκλαβενίτης, η εν λόγω συγχώνευση είναι μια διαδικαστική εξέλιξη, η οποία ήταν προγραμματισμένη σε συνέχεια της απορρόφησης του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης.

Επί της ουσίας, η πρωτοβουλία προωθεί τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας και στοχεύει στο να συμβάλλει στην επίτευξη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των δομών της.

Την Πέμπτη η εταιρεία ενημέρωσε σχετικά και όλους τους προμηθευτές, ώστε να τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση της διαδικασίας προμηθειών και τροφοδότησης των καταστημάτων.

Σήμερα το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 520 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 25.000 εργαζομένους.

Έτσι, η οποιαδήποτε κίνηση προς μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα κρίνεται απαραίτητη. Επομένως η ενοποίηση αυτή σύμφωνα με τους ανθρώπους της αλυσίδας θα βελτιστοποιήσει εσωτερικές διαδικασίες, τη διαχείριση των προμηθευτών, ακόμα και την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας ανάμεσα σε εργαζομένους που προέρχονται από δύο διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα.