Συγχώνευση της Δομοκός και της Ήπειρος του Ομίλου Όπτιμα

Συγχώνευση της Δομοκός και της Ήπειρος του Ομίλου Όπτιμα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της Δομοκός από την Όπτιμα, η εταιρεία προχωρά στη συγχώνευσή της με τη γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος, επίσης εταιρεία του Ομίλου Όπτιμα. 

Από το 2017 που απέκτησε τη Δομοκός, παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η Όπτιμα επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση του ομίλου Όπτιμα στη Δομοκός είναι της τάξης των 14 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η Δομοκρός συγχωνεύεται με την Ήπειρος. 

Έτσι, η Ήπειρος διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.