8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Lamda Development: Στρατηγική συμφωνία με τη Värde Partners - Αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της Lamda Malls

Στρατηγική συμφωνία με τη Värde Partners - Αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της Lamda Malls
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls Α.Ε., το οποίο κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners, έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ σε μετρητά, υπέγραψε η Lamda Development. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του γ' τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Lamda Development αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής Lamda Malls Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.M.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα.

O Oδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development δήλωσε:

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η οποία περιλαμβάνει:

τη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων Εμπορικών Κέντρων, καθώς και των νέων, υπό ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στο Ελληνικό, κάτω από ένα διακριτό και ανεξάρτητο λειτουργικά όχημα

την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εταιρείας στο κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, με την πιθανή εξαγορά και άλλων ποιοτικών εμπορικών ακινήτων, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες».