Στον δείκτη Mid Cap από σήμερα η Profile

Στον δείκτη Mid Cap από σήμερα η Profile

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap εισήλθε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Ιουλίου η μετοχή της Profile με συντελεστή στάθμισης 50%, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική της πορεία όλα τα τελευταία χρόνια. Η Profile αντικαθιστά την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος της οποίας έπαψε η διαπραγμάτευση από σήμερα λόγω της συγχώνευσης με την Ελλάκτωρ.

Η μετοχή της Profile έχει εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια, αντανακλώντας τη επίσης εξαιρετική πορεία της επιχείρησης, η οποία με εξαιρετικό management και μεθοδικότητα, αναπτύσσεται διαρκώς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Profile Software εισήχθη στο Χ.Α. στις 29 Οκτωβρίου 2003 ως μια πολύ μικρή εταιρεία της Παράλληλης Αγοράς, όμως πλέον εξάγει λογιστικό και τεχνολογία σε 35 χώρες, κλείνοντας εξαιρετικές δουλειές για μεγάλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η μετοχή της Profile βρέθηκε σήμερα έως τα 3,88 ευρώ που είναι νέα ιστορικά υψηλά με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στην περιοχή των 45 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, είναι μέσα στις πρώτες σε απόδοση μετοχές το 7μηνο του 2019, καθώς ενισχύεται άνω του 210%, ενώ θυμίζουμε ότι και το 2018 είχε μια από τις καλύτερες αποδόσεις στην αγορά, καθώς ενισχύθηκε σε ποσοστό περί το 70%. Η Profile Software απασχολεί 170 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 120 στην Ελλάδα.