Στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors περνάει η Versace

Στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors περνάει η Versace

Στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors περνάει ο ιταλικός οίκος Versace με αντίτιμο το υψηλό ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικάνικος όμιλος αγοράζει την εταιρεία του Τζιάνι Βερσάτσε και αποκτά πρόσβαση στην αγορά πολυτελείας της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Michael Kors θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Capri Holdings, εμπνευσμένη από το νησί Κάπρι, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι «ένας λαμπερός και πολυτελής προορισμός».

Η συμφωνία σηματοδοτεί μία από τις ελάχιστες πετυχημένες «επιδρομές» αμερικανικής εταιρείας προς την Ευρώπη στον κλάδο της υπερσύγχρονης και πολυτελούς μόδας, ένας χώρος που παραδοσιακά ελέγχεται από την LVMH, της Guerlain και Givenchy, και της Kering, των Balenciaga και Yves Saint Laurent.

Η Michael Kors, βέβαια, είχε ήδη «εμφανιστεί» στις ευρωπαϊκές αγορές πέρυσι με την αγορά υποδημάτων Jimmy Choo για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία βοήθησε στη διεύθυνση της επιχείρησης μετά τη δολοφονία του αδελφού της Τζιάνι το 1997, θα παραμείνει στη Βερσάτσε. Η Ντονατέλα, ο αδελφός της Σάντο και η κόρη της Αλέγκρα θα παραμείνουν επίσης ως μέτοχοι στην εταιρεία.

Ο ιταλικός οίκος φαίνεται να έχει επανέλθει μετά από αρκετά χρόνια δυσκολιών: οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 ανήλθαν σε καθαρά κέρδη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων 14,8 αφορούν τον όμιλο), σε σύγκριση με τις απώλειες 7,4 εκατομμυρίων ευρώ για το προηγούμενο έτος.