Στο σύνολο των 3 δισ. των λογαριασμών της Yahoo το χακάρισμα του 2013

Στο σύνολο των 3 δισ. των λογαριασμών της Yahoo το χακάρισμα του 2013

Πολύ μεγαλύτερος των αρχικών εκτιμήσεων είναι τελικά ο αριθμός των λογαριασμών της Yahoo που είχαν παραβιαστεί το 2013. 

Σε μια αποκάλυψη που φαίνεται να αυξάνει σημαντικά τη νομική έκθεση της Verizon (ιδιοκτήτριας πλέον της Yahoo), προέκυψε πως ο αριθμός των λογαριασμών αφορά το σύνολο των 3 δισ. e-mails -και όχι 1 δισεκατομμύριο όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. 

Σημειώνεται πως οι χάκερ απέσπασαν, μεταξύ άλλων, ονόματα χρηστών (usernames), κωδικούς και σε ορισμένες περιπτώσεις αριθμούς τηλεφώνου και ημερομηνίες γεννήσεως των χρηστών. Πολλοί χρήστες, ωστόσο, έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς, οπότε λιγότερα από 3 δισ. άτομα επηρεάστηκαν. Βέβαια, η κλοπή δεδομένων παραμένει η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αυξάνουν τις πιθανότητες για ομαδικές μηνύσεις από μετόχους και χρήστες.

Ο γερουσιαστής John Thune, πρόεδρος της αμερικανικής επιτροπής εμπορίου δήλωσε πως σκοπεύει να συστήσει ακρόαση αυτόν τον μήνα για να εξετάσει τα ρήγματα ασφαλείας στην Equifax και στη Yahoo.

Η εταιρεία, η οποία εξαγοράσθηκε από τη Verizon έναντι 4,5 δισ. δολαρίων, συγχωνεύθηκε με την AOL, κι έχει μετονομαστεί σε Oath, ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τα νέα στοιχεία κατά τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών.