Στο στόχαστρο των φορολογικών ελέγχων θυρίδες, κάρτες και δάνεια

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 09:32
-A +A
Στο στόχαστρο των φορολογικών ελέγχων θυρίδες, κάρτες και δάνεια

Πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες, στις πληρωμές μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, στις συναλλαγές των φορολογουμένων, καθώς επίσης και στα δάνεια που έχουν λάβει αποκτούν από τις 4 Μαρτίου οι φορολογικές αρχές και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Αικατερίνης Παπανάτσιου, το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών τροποποιείται και θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα, το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Δηλαδή, οι τράπεζες πλέον υποχρεούνται να δίνουν στοιχεία τα οποία αφορούν καταθετικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς προθεσμίας, χορηγητικούς, επενδυτικούς, τραπεζικές θυρίδες και λογαριασμούς πληρωμών, όταν η φορολογική διοίκηση υποβάλλει αίτημα για την παροχή στοιχείων που σχετίζονται με τραπεζικά προϊόντα.

Ενόψει της σύστασης των δύο κέντρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη μείωση των οφειλών προς το Δημόσιο που σήμερα ξεπερνούν τα 104 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2018 η φορολογική διοίκηση εισέπραξε περί τα 5,5 δισ. ευρώ από τους οφειλέτες, ποσό το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του υπουργείου Οικονομικών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 16/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα