Στο ρεύμα και το αέριο εισέρχεται η ΕΛΙΝΟΙΛ

Στο ρεύμα και το αέριο εισέρχεται η ΕΛΙΝΟΙΛ

Του Γιώργου Φιντικάκη

Την είσοδό της στην αγορά λιανικής στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό, ανακοίνωσε η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ, που ήδη συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με τον ΗΡΩΝΑ.

Στη λογική να γίνει σταδιακά ένας ενεργειακός παίκτης που θα παρέχει όλων των ειδών τα προϊόντα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, Γιάννης Αλιγιζάκης, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ξεκινά από την 1η Απριλίου να προμηθεύει μέσω των 620 πρατηρίων της και προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου. Τα πακέτα αυτά θα είναι στην ουσία του ΗΡΩΝΑ (όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), με τον οποίο η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει υπογράψει από τον Αύγουστο του 2018 στρατηγική συνεργασία, αλλά θα πωλούνται με το brand name «Electricοn» και «aerion».

Τα προϊόντα θα απευθύνονται τόσο σε νοικοκυριά, όσο επίσης σε επιχειρήσεις, θα έχουν τις ίδιες χρεώσεις με αυτές του ΗΡΩΝΑ, ο οποίος έχει συνάψει από το καλοκαίρι του 2018 με την ΕΛΙΝΟΙΛ, σύμβαση για την προμήθεια στη χονδρική με ρεύμα και φυσικό αέριο. Έως την 1η Απριλίου η ΕΛΙΝΟΙΛ θα είναι σε θέση να εκπροσωπεί πελάτες και ρολόγια.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους 20.000 πελάτες της στη θέρμανση, πελάτες της τόσο στο ρεύμα, όσο και στο αέριο. Ειδικά στο φυσικό αέριο, τα προϊόντα θα προσφέρουν εκπτώσεις σε όγκο.

Στην πράξη η εταιρεία βλέπει τη ραγδαία άνοδο και τις προοπτικές που έχει το φυσικό αέριο, όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ανοίγει η αγορά και τα μερίδια της ΔΕΗ μειώνονται συνεχώς.

Σύντομα ξεκινά τη λειτουργία του και το πρώτο πρατήριο συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στη Θεσσαλία. Βασικός μέτοχος της ΕΛΙΝΟΙΛ εναι με ποσοστό 65% η εταιρεία Ίλιον του εφοπλιστή Σπύρος Καρνέσης.

Ταυτόχρονα η ΕΛΙΝΟΙΛ ανακοίνωσε τη νέα γενιά καυσίμων Crystal μαζί με ασφαλέστερους ελέγχους στην ποιότητα των προϊόντων της. Καθιερώνεται από το Μάρτιο η λεγόμενη «δέσμευση ποιότητας», που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων, ενώ σε συνεργασία με την εταιρεία Bureau Veritas ξεκινούν μυστικοί έλεγχοι στα πρατήρια και όσα εντοπίζονται να νοθεύουν τα καύσιμα θα χάνουν το σήμα τους. Ταυτόχρονα οι Lloyd''s θα ελέγχουν αν η Bureau Veritas κάνει σωστά τη δουλειά της, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματά της.