Στο κενό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017, 09:34
-A +A
Στο κενό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Καμία ουσιαστική αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας δεν καταφέρνει τελικώς να επιτύχει η κυβέρνηση, καθώς παρά τις εξαγγελίες της, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τρόπος να καλυφθεί το κενό στα έσοδα που θα δημιουργούνταν στην περίπτωση που υπήρχαν μειώσεις. 

Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, διατηρούνται και για το νέο έτος ουσιαστικά οι ίδιες χρεώσεις, με οριακές ελαφρύνσεις για τις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους), αλλά και για τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους. Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος είναι τα εκκαθαριστικά να έχουν αναρτηθεί στο TaxisNet μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ η εξόφληση θα πρέπει να γίνει ως το τέλος του έτους. Όσο για τα έσοδα που αναμένονται, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ. 

Τα περυσινά τέλη διαμορφώνονταν ως εξής:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 20/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα