Στον Δ. Κούτρα το 20% της Intrakat – Πέρασαν τα πακέτα

Στον Δ. Κούτρα το 20% της Intrakat – Πέρασαν τα πακέτα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα από την πώληση του 4,5% της Ελλάκτωρ την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην ισχυρός άντρας του Άκτωρα Δημήτρης Κούτρας, απέκτησε την Τρίτη – μέσω δύο πακέτων – το 20% των μετοχών της Intrakat.

Πρόκειται για κίνηση που είχε συμφωνηθεί εδώ και περίπου τρεις μήνες, όμως έως τώρα δεν είχε λάβει χώρα, ενώ ο κ. Κούτρας έχει ήδη εδώ και καιρό αναλάβει πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας.

Σήμερα Τρίτη, μέσω δύο πακέτων πέρασαν 6,095 εκατ. μετοχές της Intrakat συνολικής αξίας κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, το ένα πακέτο ήταν 3.000.000 μετοχών και ήταν αξίας 3,937 εκατ. ευρώ και το άλλο 3.095.432 μετοχών αξίας 4,062 εκατ. ευρώ, ενώ πέρασαν στην τιμή των 1,3125 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία μεταξύ Δ. Κούτρα και Intrakat είχε επιτευχθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και ύστερα από την ιστορική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 25 Ιουλίου όπου επικράτησε η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση στη διοίκηση, κατόπιν ετυμηγορίας των μετόχων.

Στόχος είναι η Intrakat να διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ και τεχνογνωσία μεγάλα έργα, στα οποία ο κ. Κούτρας έχει εμπειρία. Όπως δήλωσε προ διμήνου σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Κούτρας, «η Intrakat αποτελεί για μένα ένα πολύτιμο εργαλείο να συνεχίσω να κάνω αυτά που αγαπάω», ενώ επισήμανε πως η εταιρεία είναι «μικρή και καθαρή», οπότε μπορεί να μεγαλώσει.

Σημείωσε ότι ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει στους τομείς των δημοσίων έργων και στα έργα περιβάλλοντος, ενώ έκανε γνωστό πως η εταιρεία θα κάνει άνοιγμα και στα Βαλκάνια, διεκδικώντας έργα στα οποία έχει εξειδικευτεί και γνωρίζει.

Ανάδοχος οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος η Intrakat

Σήμερα Τρίτη έγινε γνωστό πως η εταιρεία Intrakat ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή της τρίτης εργολαβίας από την Κυλλήνη μέχρι την Αμαλιάδα του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, η κατασκευή του δρόμου ανατέθηκε στην Intrakat που προσέφερε μέση έκπτωση 45,54%, επί του προϋπολογισμού της συνολικής δαπάνης του έργου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 53,25 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), ποσό που διαμορφώθηκε σε 29,43 εκατ. ευρώ μετά την έκπτωση. Σημειώνεται πως η Intrakat αποτελεί τον ανάδοχο και για τη δεύτερη εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Αμαλιάδα-Δουναίικα).