Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 09:48
Τελευταία ενημέρωση: 15:50

-A +A

Στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ από 29/10 η μετοχή της Energean

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 09:48
Τελευταία ενημέρωση: 15:50
Στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ από 29/10 η μετοχή της Energean
-A +A

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγωγή της μετοχής της Energean Oil and Gas στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, μέσω της διαδικασίας της δευτερεύουσας εισαγωγής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένει ότι η μετοχή θα συμπεριληφθεί στους δείκτες ΤΑ-90 και TA-Oil & Gas. Ο δείκτης TA-90 απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index. 

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Energean θα εξακολουθήσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και θα είναι πλήρως μεταβιβάσιμες και ανταλλάξιμες μεταξύ των δύο αγορών.

Με την Δευτερεύουσα Εισαγωγή, η εταιρεία δεν προχωρεί σε έκδοση νέων μετοχών, ενώ επέλεξε αυτή τη διαδικασία με στόχο:

- Να δώσει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αναπτυξιακό story στον τομέα των υδρογονανθράκων.

- Να διευρύνει τη μετοχική της βάση, βελτιώνοντας την ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα των μετοχών της.

- Να υλοποιήσει τη σχετική δέσμευση που η εταιρεία είχε αναλάβει με την Δημόσια Εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Η αγορά του Ισραήλ αποτελεί βασικό συντελεστή του χαρτοφυλακίου μας, ενώ έχουμε δρομολογήσει την έναρξη παραγωγής μέσω της μοναδικής στην Ανατολική Μεσόγειο Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης(FPSO) στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια προμήθειας 4,2 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως στην αναπτυσσόμενη Ισραηλινή αγορά, συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση των πηγών και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Οι νέες μας συμφωνίες πώλησης αερίου θα έχουν ως στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τις εξαγωγές στις σημαντικότερες αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Η εισαγωγή της μετοχής της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ικανοποιεί μία ακόμη δέσμευση προς τους μετόχους μας, ενώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε πρόσβαση στη μετοχή μας σε μία ευρύτερη δεξαμενή από επενδυτές».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα