Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975  η ανεργία στη Βρετανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία στη Βρετανία

Με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια αύξησαν τις προσλήψεις οι εργοδότες στη Βρετανία κατά τους 3 μήνες που έληξαν τον Ιανουάριο καθώς η αγορά εργασίας της χώρας «αψήφησε» τη συνολική αδυναμία της οικονομίας που έχει δημιουργήσει το Brexit.

Ειδικότερα, κατά 222.000 αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι της χώρας με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στο 3,9%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις αρχές του 1975, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters που είχαν κάνει λόγο για αύξηση κατά 120.000.

Με τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμένουν ακόμα ασαφείς, πολλές επιχειρήσεις έχουν περικόψει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον εξοπλισμό, με αποτέλεσμα αυτό να καθιστά πιο πιθανή την πρόσληψη εργαζομένων που ενδέχεται να απολυθούν αν η οικονομία υποχωρήσει.

Όπως αναφέρει το cnbc, η δύναμη της αγοράς εργασίας ωθεί πιο γρήγορα τους μισθούς ανοδικά ενώ τα συνολικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, αυξήθηκαν κατά 3,4% τον τρίμηνο έως και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, ισχυρότερα, δηλαδή, από τη μέση πρόβλεψη για 3,2% στην δημοσκόπηση του Reuters.

Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης των μισθών για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκε ελαφρώς στο 3,5%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί από τα μέσα του 2008 ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη, εκτός των μπόνους, με αύξηση 3,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters.