Στις online αγορές η Σκλαβενίτης με την εξαγορά του caremarket.gr

Στις online αγορές η Σκλαβενίτης με την εξαγορά του caremarket.gr

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Στην ολοένα και πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των online πωλήσεων, διαβλέποντας σημαντικά περιθώρια διεύρυνσής της τα επόμενα χρόνια μπαίνει (και) η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, προχωρώντας στην εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία YODA Α.Ε.

Στόχος για τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι να εκμεταλλευτεί το μεγάλο της δίκτυο και σταδιακά να μπει στη νέα ψηφιακή εποχή, παίρνοντας κομμάτι από την «πίτα» του ηλεκτρικού εμπορίου, που παρ' ότι ακόμη παραμένει μικρό σχετικά σε τζίρο, εντούτοις οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι εντυπωσιακοί.

Η εταιρεία Σκλαβενίτης θα απορροφήσει το σύνολο των 50 εργαζομένων της caremarket.gr και μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας περαιτέρω σημεία διανομής των προϊόντων για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Όπως επισημαίνεται η caremarket.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ οι χρήστες της θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων από τη μεγάλη προϊοντική γκάμα της Σκλαβενίτης.

Η πλήρης ενσωμάτωση της πλατφόρμας στην Επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν τα στελέχη της Σκλαβενίτης εναρμονίσουν τη λειτουργία της caremarket.gr με το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που εφαρμόζει σε κάθε σημείο επαφής με τους πελάτες της.

Εκ μέρους της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης το μέλος του Δ.Σ που έχει αναλάβει και το ρόλο του Εντεταλμένου Συμβούλου της Διοίκησης της εταιρείας Λάμπρος Παπακοσμάς δήλωσε σχετικά: «Θέτοντας σταθερά σε προτεραιότητα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, στόχος της Επιχείρησης είναι να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πάντα με βάση το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που ισχύουν από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα της Επιχείρησης προς τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν και σε online περιβάλλον μία ευρεία ποικιλία προϊόντων σε τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά» και την άριστη ποιότητα Σκλαβενίτης». Θυμίζουμε πως σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη αριθμεί 497 καταστήματα απασχολώντας 28.300 εργαζομένους, όντας – μακράν - ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας.