Στις έξι πιο ακριβές χώρες του κόσμου η Ελλάδα στη βενζίνη

Στις έξι πιο ακριβές χώρες του κόσμου η Ελλάδα στη βενζίνη

Έκτη ακριβότερη χώρα στον κόσμο, και μία από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καταδεικνύεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι τιμές εκτινάχθηκαν μετά τις τελευταίες αυξήσεις των φόρων και χαρακτηριστικό είναι πως η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί, μέσα στο τελευταίο διάστημα, περισσότερο από 5 λεπτά ανά λίτρο, 10 λεπτά ανά λίτρο το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο, ενώ ακραίες τιμές έως και 1,93 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης, καταγράφονται στη νησιωτική χώρα.

Λόγω της αύξησης των τιμών οι πωλήσεις της αμόλυβδης έχουν συρρικνωθεί σε ετήσια βάση κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο λίτρα και συνεπώς είναι αμφίβολο εάν θα επιτευχθεί ο στόχος του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των εσόδων κατά 670 εκατ. ευρώ το 2017  

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις πρατηριούχων, κυρίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, όπου δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πρατήρια καυσίμων από Βουλγαρία και Σκόπια, καθώς εκεί οι τιμές είναι φθηνότερες έως και 50% σε σχέση με τις τιμές στη χώρα μας.