Στις αγορές ξανά η Τράπεζα Πειραιώς με ομόλογο Tier II

Στις αγορές ξανά η Τράπεζα Πειραιώς με ομόλογο Tier II

Στην έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιώντας και αυτή το πολύ θετικό momentum για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε εντολή σε Goldman Sachs και UBS να συντονίσουν την έκδοση, ενώ θα είναι και joint bookrunners μαζί με τις BNP Paribas, Credit Suisse, Barclays και Nomura.

Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει ποσό ύψους έως και 500 εκατ. ευρώ μέσω του Tier II ομολόγου με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη), καθώς σήμερα ξεκινά roadshow στο Λονδίνο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι λόγω της μεγάλης βελτίωσης του κλίματος και με δεδομένο το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην έκδοση της Alpha Bank την περασμένη εβδομάδα, το επιτόκιο του τίτλου της Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσε να κινηθεί χαμηλότερα από το επίπεδο του 6%.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήταν η πρώτη που δοκίμασε τα… επενδυτικά ύδατα τον Ιούνιο του 2019, μέσω της έκδοσης ομολόγου Tier II ύψους 400 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 9,75%.