Στις 19 Απριλίου αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της Hellenic Seaways από την Attica Group

Δευτέρα 02 Απριλίου 2018, 14:05
-A +A
Στις 19 Απριλίου αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της Hellenic Seaways από την Attica Group

Στην εξέταση της γνωστοποίησης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας Hellenic Seaways από την Attica Group μέσω μεταβίβασης μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς και από τις Μινωικές Γραμμές, θα προχωρήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 19 Απριλίου 2018 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, κατά πόσον η γνωστοποιηθείσα εξαγορά της εταιρίας HELLENIC SEAWAYS από την εταιρία ATTICA στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού».

'Οπως αναφέρεται, «σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο «Προσέλευση & Προορισμός»). Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση».

«Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών», καταλήγει η ανακοίνωση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα