7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 17 Αυγούστου η δικάσιμος για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ

Στις 17 Αυγούστου η δικάσιμος για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ

Με μεγάλη ταχύτητα προχωρούν οι νομικές ενέργειες για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η πλευρά Μπάκου Καϋμενάκη προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου, κατά την οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή της Greenhill με διάφορα προσχήματα. Ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν, η εκδίκαση της αγωγής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Με μεγάλη ταχύτητα προχωρούν οι νομικές ενέργειες για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η πλευρά Μπάκου Καϋμενάκη προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου, κατά την οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή της Greenhill με διάφορα προσχήματα. Ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως Στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση από την οποία αποκλείστηκε η Greenhill με πρόσχημα ότι δεν είχε «σωστές εξουσιοδοτήσεις», ελήφθησαν μεταξύ άλλων  σημαντικές αποφάσεις οι οποίες απαιτούσαν πλειοψηφία 2/3 επί των παρόντων με κυριότερη τη δυνατότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο ενός πρόγραμμα stock option το οποίο προβλέπει διανομή μετοχών σε απροσδιόριστο αριθμό στελεχών της διοίκησης της εταιρείας αλλά και απροσδιορίστου αξίας και αριθμού μετοχών που θα λάβει ο καθένας. Αν τότε είχε επιτραπεί η συμμετοχή της Greenhill στη Γενική Συνέλευση, το συγκεκριμένο «θολό» θέμα δεν θα είχε περάσει.

Διαβάστε ακόμα:

Υπερκαλύφθηκε κατά 2,2 φορές η ΑΜΚ της Ελλάκτωρ - Αυξάνουν το ποσοστό τους Μπάκος - Καϋμενάκης