Στην τελική ευθεία για τη σύνοδο της G20 βρίσκεται η κινεζική πόλη Χανγκτσού

Στην τελική ευθεία για τη σύνοδο της G20 βρίσκεται η κινεζική πόλη Χανγκτσού

Καθώς πλησιάζει η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Χανγκτσού της Κίνας, ο κόσμος αναμένει ότι οι νέες ιδέες που θα προκύψουν από αυτήν θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση και να αντιμετωπιστούν κάποια βασικά θέματα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα προεδρεύσει σε περισσότερες από 10 εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου και θα εκφωνήσει σειρά ομιλιών, μεταξύ άλλων και στην επιχειρηματική σύνοδο Business20, παρουσιάζοντας τις ιδέες της Κίνας για την παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

Ο Τσεν Φενγκγίνγκ, επιστημονικός συνεργάτης στο κινεζικό Ινστιτούτο Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων, είπε ότι η σύνοδος θα δώσει στην Κίνα την δυνατότητα να προσεγγίσει τα παγκόσμια θέματα με τις αντιλήψεις, τη σοφία και τις ιδέες της Κίνας. «Χρειάζεται να εξηγήσουμε την πραγματική κατάσταση και τάση της κινεζικής οικονομίας σε μια προσπάθεια να τονωθεί η παγκόσμια εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Τσεν.

Στη σύνοδο θα παρευρεθούν οι ηγέτες της Ομάδας των 20, οκτώ ηγέτες κρατών ως επίτιμοι προσεκλημένοι, καθώς οι επικεφαλής επτά διεθνών οργανισμών.

Ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λι Μπαοντόνγκ δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε βασικά θέματα, όπως η ενίσχυση του συντονισμού της πολιτικής, η οικοδόμηση μιας νέας πορείας για την ανάπτυξη, η ουσιαστική οικονομική και χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση, το ισχυρό παγκόσμιο εμπόριο και επενδύσεις καθώς και η χωρίς αποκλεισμούς και διασυνδεμένη ανάπτυξη.

Η σύνοδος της G20 είναι επίσης σημαντική για τη διμερή διπλωματία. Στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος Σι θα συναντηθεί με τους ηγέτες πολλών χωρών, ενώ διμερείς επαφές θα έχουν και οι ηγέτες άλλων χωρών.

Περισσότεροι από 800 επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο θα συμμετάσχουν στη σύνοδο Business20 το Σάββατο και την Κυριακή, όπου θα παρευρεθούν πολυεθνικές εταιρίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ηγέτες κρατών. Η σύνοδος B20 έχει έξι βασικά θέματα: τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, το εμπόριο και τις επενδύσεις, τις υποδομές, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ