Στην περικοπή 12.000 θέσεων προχωράει η General Electric

Στην περικοπή 12.000 θέσεων προχωράει η General Electric

Την περικοπή 12.000 θέσεων ανακοίνωσε η General Electric, καθώς οι επιχειρήσεις του ομίλου στον κλάδο της ενέργειας πασχίζουν να μειώσουν τα συνολικά έξοδα κατά 3,5 δισ. δολάρια το 2017 και 2018.

«Η παραδοσιακή αγορά του φυσικού αερίου και του κάρβουνου έχει “υποχωρήσει”», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η απόφαση αυτή ήταν οδυνηρή αλλά και αναγκαία για την General Electric ώστε να καταφέρει ανταποκριθεί στην ύφεση της αγοράς, η οποία έχει δει σημαντική μείωση στον όγκο των προϊόντων και των υπηρεσιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE Power.

«Η μονάδα ενέργειας θα παραμείνει ένα έργο σε εξέλιξη και το 2018. Ωστόσο, αναμένουμε ότι οι προκλήσεις της αγοράς θα συνεχιστούν, αλλά το σχέδιο μας θα μας εξασφαλίσει για το 2019 και μετά».

Δραματική πτώση έχει σημειώσει η αγορά για τις νέα εργοστάσια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ανακοίνωσε η GE, καθώς οι παραδοσιακοί πελάτες έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους λόγω της αβεβαιότητας για το μελλοντικά μέτρα σχετικά με το κλίμα.

«Σχεδόν κανένα πρότζεκτ για τους σταθμούς ρεύματος δεν έχει ολοκληρωθεί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GE.

Επιπλέον, ο υψηλός ανταγωνισμός με την Ασία έχει επίσης αυξήσει τις πιέσεις στις τιμές.