Στην Mytilineos ο άξονας Άκτιο - Αμβρακία

Στην Mytilineos ο άξονας Άκτιο - Αμβρακία

Το έργο της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η Mytilineos. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού μήκους 48,5 χιλιομέτρων, το οποίο είχε κατοχυρωθεί σε 4 εργολαβίες το 2010, ωστόσο είχαν ολοκληρωθεί μόνο τα 15 χιλιόμετρα, καθώς είχε «κολλήσει» μετά από προσφυγή της ιταλικής GD Infrastructure κατά σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Για την απεμπλοκή του έργου το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από τις εργολαβίες να ανανεώσουν τις προσφορές τους ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση. Τελικά, οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν εμφανίστηκαν (Intrakat, ΑΒΑΞ και GD Infrastrutture) και η μοναδική υποψήφια που ανανέωσε την προσφορά της ήταν η Mytilineos, στην οποία και κατοχυρώνεται το έργο. 

Η ανάληψη του έργου από τη Mytilineos έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων της εταιρείας για το μετασχηματισμό του τομέα έργων EPC – METKA σε νέο σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), ως αυτόνομη Γενική Διεύθυνση.