Στην Εθνική Πανγαία το Hilton Cyprus έναντι 54,9 εκατ. ευρώ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 21:20
-A +A
Στην Εθνική Πανγαία το Hilton Cyprus έναντι 54,9 εκατ. ευρώ

Στην Εθνική Πανγαία περνά το ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη στην Λευκωσία, έναντι τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Invel Real Estate (Invel) ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, στην οποία η Πανγαία κατέχει ποσοστό 90% και ο Όμιλος της Invel ποσοστό 10%, προέβη στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 96,82% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ.

H CTDC είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus, του μοναδικού 5άστερου ξενοδοχείου στη Λευκωσία της Κύπρου, δυναμικότητας 294 300 δωματίων. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 294 δωμάτια, εκ των οποίων τα 24 είναι σουίτες τα 76 διακεκριμένα (executive) και τα 194 standard, αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Αν «κλειδώσει» η εξαγορά και δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου, τότε η Εθνική Πανγαία θα καταστεί κυρίαρχη στην ξενοδοχειακή αγορά της κυπριακής πρωτεύουσας, δεδομένου ότι πρόσφατα απέκτησε και το πρώην Holiday Inn. Το ξενοδοχείο έχει μισθωθεί στη Zeus International και μετά από πλήρη ανακαίνιση θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Wyndham.

Υπενθυμίζεται πως η MIG ελέγχει το 75% του ξενοδοχείου, το οποίο απέκτησε το 2007. Το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχει ο Όμιλος Louis.

Η ανακοίνωση της MIG

Ο όμιλος MIG σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τετάρτης αναφέρει:

«Η MIG ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η θυγατρική της «MIG LEISURE LTD» στην εταιρία «CYPRUS TOURIST DEVELOPMENT PUBLIC CO LTD» («η CTDC»), ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus, προς την εταιρία «VIBRANA HOLDINGS LTD» συμφερόντων της «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π.» και του Ομίλου INVEL.

Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 38,64 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία θα λάβει χώρα μετά την χορήγηση στην αγοράστρια της απαιτούμενης έγκρισης από την αρμόδια κυπριακή Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Η πώληση της συμμετοχής της Εταιρίας αποτελεί μέρος ευρύτερης συναλλαγής για την πώληση προς την αγοράστρια συνολικά ποσοστού 96,82% στην CTDC ιδιοκτησίας της Εταιρίας και της «LOUIS PLC» έναντι €54,89 εκατ. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της «MIG ΜΙΓ -3,13%» για τη συναλλαγή ενήργησε η «PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A.».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα