Στην ΕΛ.ΠΕ. κατακυρώνεται η Άρτα-Πρέβεζα

Στην ΕΛ.ΠΕ. κατακυρώνεται η Άρτα-Πρέβεζα

Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Στην κατακύρωση του διαγωνισμού για τις χερσαίες περιοχές αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας κατακυρώνεται στην Energean Oil & Gas, η Β.Δ. Πελοπόννησος στην ΕΛ.ΠΕ., ενώ η περιοχή Άρτας-Πρέβεζας, επίσης, στην ΕΛ.ΠΕ. Επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν και εντός της ημέρας.

Το ΥΠΕΝ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το liberal.gr, αποφάσισε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, μετά το αδιέξοδο που καταγράφηκε στις συνομιλίες μεταξύ ΕΛ.ΠΕ. και Energean, για την από κοινού ανάληψη των ερευνών στην Άρτα-Πρέβεζα, την οποία διεκδικούσαν και οι δύο εταιρείες.

Καθώς, λοιπόν, διαφάνηκε ότι δεν υφίσταται προοπτική να υπάρξει κοινή γλώσσα μεταξύ ΕΛ.ΠΕ. και Energean, αφού και οι δύο εταιρείες επέμεναν στις θέσεις που υποστήριζαν, και οι οποίες δεν διευκόλυναν τη σύμπραξη, το υπουργείο κατέληξε στο να κατακυρώσει την περιοχή στον πλειοδότη, όπως, άλλωστε, είχε υποδείξει η ΕΛ.ΠΕ.

Η τελευταία, όπως είχε γράψει, μάλιστα, πρόσφατα το liberal.gr, είχε προτείνει στο ΥΠΕΝ να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και εάν πλειοδότης αναδεικνυόταν η ίδια, δεσμευόταν να συνεργαστεί με την Energean, για την αξιοποίηση της Άρτας-Πρέβεζας, αλλά με βάση τους όρους του διαγωνισμού. Εάν, δεν ήταν, η ίδια πλειοδότης, είχε διαμηνύσει ότι δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε σχήμα συνεργασίας με την Energean, η οποία θα αναλάμβανε πλέον μόνη της τις έρευνες.