Στην Ελλάδα ο Πρεμ Γουάτσα, σειρά επαφών κορυφής

Στην Ελλάδα ο Πρεμ Γουάτσα, σειρά επαφών κορυφής

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο μεγαλύτερος επενδυτής σε ελληνικές εταιρείες την τελευταία 10ετία, έχοντας σειρά επαφών κορυφής  σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Ο λόγος για τον Ινδοκαναδό Πρεμ Γουάτσα όπου μέσω της Fairfax Financial Holdings έχει αποκτήσει σημαντικά ποσοστά τα τελευταία χρόνια σε Eurobank, Grivalia Properties, Όμιλο Μυτιληναίου και Praktiker Hellas, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας.

Χθες ο μεγαλοεπενδυτής  είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με τις διοικήσεις των Eurobank Τράπεζα, Eurolife Ασφαλιστική και φυσικά της Grivalia Management Company που είναι η νέα εταιρεία «ομπρέλα» στην Ελλάδα για τη διαχείριση ακινήτων, ενώ σήμερα σειρά παίρνουν οι επαφές σε πολιτικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, ο Πρεμ Γουάτσα θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Θυμίζουμε πως η Fairfax επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012 όταν εξαγόρασε ποσοστό στη Eurobank, ενώ σταδιακά έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της τότε Eurobank Properties και μετέπειτα Grivalia.

Αρχικά εξαγόρασε στη Μυτιληναίος μια συμμετοχή 1%, όμως πλέον έχει ανεβάσει το μερίδιό του στο 5,02%, ενώ το 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas μετά την πτώχευση της γερμανικής μητρικής.

Κατόπιν συμμετείχε και στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 17%, ενώ μετά την προ διμήνου συγχώνευση με τη Grivalia Properties πλέον ελέγχει περί το 33% της τράπεζας. Τέλος, προ τριετίας περίπου εξαγόρασε το 80% της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife.

Απ. Σκ.