Στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προσανατολίζεται η UniCredit

Στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προσανατολίζεται η UniCredit

Το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της UniCredit, Giuseppe Vita, καθώς η πώληση των περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες δεν είναι αρκετή, σημειώνει το MarketWatch.

«Δεν πιστεύουμε ότι στην ΕΚΤ είναι ικανοποιημένοι με όσα έχουμε πραγματοποιήσει», σχολίασε ο ιταλός τραπεζίτης στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Ρώμη.

Η μεγαλύτερη -βάσει περιουσιακών στοιχείων- ιταλική τράπεζα ξεκίνησε την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κεφαλαιακής της θέσης.

Η τράπεζα έθεσε προς πώληση το 10% του μεριδίου της στην πολωνική θυγατρική Bank Pekao SA για 749 εκατ. δολάρια και το αντίστοιχο 10% στην online τράπεζα Finecobank.

Από την πώληση του μεριδίου της στην Bank Pekao η ιταλική τράπεζα αναμένει βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς της κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η συναλλαγή με τη FinecoBank ενίσχυσε τον Tier 1 κατά 8 μονάδες βάσης.