Στη Sparc LLC περνά η Brooks Brothers

Στη Sparc LLC περνά η Brooks Brothers

H ιστορική μάρκα ένδυσης Brooks Brothers αναμένεται να περάσει και επίσημα στον έλεγχο της Sparc LLC, μιας σύμπραξης ανάμεσα στην Authentic Brands και τον ιδιοκτήτη mall Simon Properties.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το τίμημα εξαγοράς έκλεισε στα 325 εκατομμύρια δολάρια, αφού η σύμπραξη ανέβασε την αρχική προσφορά κατά 25 εκατομμύρια δολάρια. Ως μέρος της συμφωνίας η Sparc LLC δεσμεύτηκε να κρατήσει ανοικτά 135 καταστήματα της ιστορικής εταιρείας. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Simon Properties και η ABG συνεργάζονται, αφού η μεν πρώτη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων, ενώ η δεύτερη έχει εμπειρία στο λιανικό εμπόριο. Η Authentic Brands μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και τις Nautica και Nine West. 

Η σύμπραξη τους, η Sparc LLC, έχει εξαγοράσει από το 2016 χρεοκοπημένες μάρκες όπως η Forever 21, η Lucky Brand και η Aeropostale.

Όπως σημειώνει το δίκτυο CNBC, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων διερευνούν τις πιθανότητες εξαγοράς χρεοκοπημένων ή στα όρια της χρεοκοπίας εταιρειών όπως  οι J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew.  Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι εταιρείες λιανικής είναι και ενοικιαστές στα εμπορικά κέντρα. Εν προκειμένω, η Simon Properties μέσω της ρευστότητας της που φτάνει τα 8 δις δολάρια μπορεί με άνεση να σχεδιάσει τις κινήσεις της.