Σταθερά τα κέρδη της BNP Paribas, λόγω μείωσης των προβλέψεων για «κόκκινα» δάνεια

Σταθερά τα κέρδη της BNP Paribas, λόγω μείωσης των προβλέψεων για «κόκκινα» δάνεια

Σταθερά καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, καθώς οι χαμηλότερες προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τα κέρδη από την πώληση των μετοχών της στη Visa Europe αντιστάθμισαν την ισχυρή πτώση στις συναλλαγές μετοχών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, βάσει παγίων, εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,56 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, αυξημένα κατά 0,2%, και έσοδα 11,32 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 2%.   

Το μέγεθος των καθαρών κερδών διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας αυτό το τρίμηνο αντανακλούν την αναταραχή στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες συγκλονίστηκαν από την προοπτική της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χαμηλές τιμές της ενέργειας και τις επίμονες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Όπως και συνέβη και στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, τα έσοδα συναλλαγών της BNP Paribas «χτυπήθηκε από την ασταθή οικονομία της περιοχής και την πολιτική αβεβαιότητα».

Η επενδυτική τραπεζική της BNP Paribas εμφάνισε πτώση 8% στα προ φόρων κέρδη τα οποία διαμορφώθηκαν στα 907 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο από τα 981 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα προ φόρων κέρδη της λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο μειώθηκαν κατά 2% στα 1,06 δισ. δολάρια, παρά τα χαμηλά επιτόκια.

Το core tier one διαμορφώθηκε στο 11,1% τον Ιούνιο, από το 11% το Μάρτιο.

Σημειώνεται πως η BNP Paribas είναι η πρώτη γαλλική τράπεζα που ανακοινώνει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. Η Societe Generale SA και η Credit Agricole SA θα ακολουθήσουν στις 3 Αυγούστου.