7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Standard Chartered: Αύξηση κατά 18% των κερδών στο α' τρίμηνο

Standard Chartered: Αύξηση κατά 18% των κερδών στο α' τρίμηνο
Daniel Fung / Shutterstock.com

Η Standard Chartered ανακοίνωσε πως τα κέρδη της αυξήθηκαν 18% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς και ότι πρόκειται να μειώσει το παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων της κατά το ήμισυ, σε περίπου 400 καταστήματα.

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 1,4 δισ. δολάρια, από τα 1,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ, συγκριτικά, οι αναλυτές ανέμεναν 1,08 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο.

Τα λειτουργικά έσοδα της Standard Chartered μειώθηκαν κατά 9% στα 3,94 δισ. δολάρια, με πίεση από τα ασθενέστερα έσοδα από τόκους εν μέσω των χαμηλών επιτοκίων παγκοσμίως.

Ώθηση στις αποδόσεις της τράπεζας έδωσε ο μείωση του όγκου αποθεματικών που διατηρούσε για κάλυψη επισφαλή δανείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συγκριτικά με ένα χρόνο πριν.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες βρετανικές τράπεζες, όπως την HSBC και την Lloyds που ανακοίνωσαν τα δικά τους αποτελέσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Standard Chartered δεν αποδέσμευσε μεγάλος μέρος των αποθεματικών κατευθείαν. Αντίθετα, προχώρησε σε μείωση με την πάροδο του χρόνου, ενώ πρόσθεσε 20 εκατ. δολάρια σε αυτά κατά το πρώτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα αποθεματικά μειώθηκαν κατά 354 εκατ. δολάρια σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 936 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Τέλος, η απόφαση μείωσης των υποκαταστημάτων της δείχνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως η τράπεζα δίνει περισσότερη σημασία στους μακροπρόθεσμους στόχους της για κερδοφορία παρά στα βραχυπρόθεσμα βελτιωμένα αποτελέσματα.

Πηγή: Reuters