Στα τέλη Μαρτίου η επιστροφή κεφαλαίου από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Στα τέλη Μαρτίου η επιστροφή κεφαλαίου από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Του Γιώργου Φιντικάκη

Τη διαδικασία επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί δύο μήνες μετά και από την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, δηλαδή περί τα τέλη Μαρτίου, όπως διευκρίνισε σήμερα η διοίκηση.

Ταυτόχρονα, η γενική συνέλευση αποφάσισε να τροποποιηθεί ο σκοπός της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει πλέον και την αγορά, πώληση και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής της ίδιας της εταιρείας ή και τρίτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις της διοίκησης, πρόθεση της εταιρείας είναι όχι η άμεση είσοδός της στην λιανική προμήθεια ρεύματος, όσο η δραστηριοποίησή της γενικότερα στην εμπορία.

Ταυτόχρονα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την εκλογή ενός νέου μέλους του Δ.Σ., τον κ. Β. Δεληκατερίνη.

Στο μεταξύ θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με την διοίκηση, η έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Η μελέτη υπεγράφη προ ημερών και η έγκρισή της από το περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τις γενικότερες προοπτικές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο επικεφαλής της, Γιώργος Περιστέρης, μίλησε για την εξασφάλιση που της προσφέρει η γεωγραφική διασπορά των έργων τα οποία εκτελεί. Όπως είπε, η πίστη που εξαρχής έδειξε η εταιρεία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τώρα δικαιώνεται, και πλέον αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η πράσινη ενέργεια αποτελεί το μέλλον.

Σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η εταιρεία είναι πολύ καλά εξοπλισμένη ώστε να προχωρήσει την ανάπτυξή της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΤΕΝΕΡΓ.