Στα χέρια των νομικών η απόφαση για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος

Στα χέρια των νομικών η απόφαση για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος

 

Μικρότερες ανατροπές από όσες προβληματίζονταν οι εμπλεκόμενοι ότι θα μπορούσε να επιφέρει στο deal «διάσωσης» της Μαρινόπουλος περιέχει η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο εξυγίανσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το δικαστήριο ενέκρινε το σχέδιο αποφασίζοντας ότι δεν μπορούν να διαγραφούν σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης. Επιπλέον, έκανε δεκτή την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ - Μαρλαφέκας και ζήτησε να διορθωθεί το ποσό των απαιτήσεων της στον πίνακα των πιστωτών από τα 170.531 ευρώ στα 207.980 ευρώ.

Η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης είναι η 16η Ιανουαρίου 2017 γεγονός που επιβεβαιώνει και επίσημα ότι έστω και για μία ημέρα έχει τεθεί σε ισχύ ο διαλυτικός όρος της συμφωνίας που όριζε ότι μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου (30 ημέρες μετά την επικύρωση της απόφασης) θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες άσκησης τριτανακοπών. Το χρονικό διάστημα των 30 ημερών από την επικύρωση της συμφωνίας θα έληγε στις 14 Φεβρουαρίου εφόσον η απόφαση είχε εκδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Αυτή η μια ημέρα διαφοράς, έχει δημιουργήσει τυπικά νομικά ζητήματα τα οποία οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων πλευρών έχοντας πλέον την απόφαση στα χέρια τους καλούνται να αντιμετωπίσουν ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση της συμφωνίας.

Η επίσημη δημοσίευσή της απόφασης στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2017.