Στα 9,7 εκατ. φράγκα οι απολαβές του CEO της Credit Suisse το 2017

Στα 9,7 εκατ. φράγκα οι απολαβές του CEO της Credit Suisse το 2017

Στα 9,7 εκατ. ελβετικά φράγκα (10,3 εκατ. δολάρια) διαμορφώθηκαν οι απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου της Credit Suisse Group, Tidjane Thiam, για το 2017, καθώς η στρατηγική στροφή του προς τη διαχείριση κεφαλαίων για εύπορους πελάτες, φάνηκε ότι αποφέρει αποτελέσματα παρά το ότι η τράπεζα κατέγραψε ζημιές για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Ο μισθός του Thiam μειώθηκε 5% σε σχέση με τα 10,2 εκατ. φράγκα στο προηγούμενο έτος, αντανακλώντας την απόφασή του πριν από ένα χρόνο να παραιτηθεί από ένα μέρος του bonus του, σύμφωνα με το Marketwatch. 

Η επιτροπή αποζημιώσεων της τράπεζας «έκρινε ότι ο Thiam είχε πετύχει το μέγιστο επίπεδο απόδοσης αναφορικά με τα ποιοτικά μέτρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της μισθοδοσίας που δημοσιεύθηκε μαζί με τις ετήσιες καταστάσεις.

Πριν ένα χρόνο το διευθυντικό συμβούλιο είχε προτείνει ένα πακέτο αποδοχών αξίας 11,7 εκατ. ελβετικών φράγκων για τον κύριο Thiam.

Αλλά αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις από τους μετόχους, ο Thiam και κάποια άλλα διοικητικά στελέχη δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να δεχτούν μια μείωση κατά 40% στο βραχυπρόθεσμες απολαβές τους το 2016 και στις μακροπρόθεσμες το 2017.

Φωτογραφία AP