7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Στα 93 εκατ.ευρώ το deal της Quest με την Worldline για την πώληση των Cardlink ΑΕ & Cardlink One

Στα 93 εκατ.ευρώ το deal της Quest με την Worldline για την πώληση των Cardlink ΑΕ & Cardlink One

Έκλεισε το deal της Quest με τη γαλλική Worldline για την πώληση των Cardlink ΑΕ & Cardlink One. Η ελληνική εταιρεία θα εισπράξει περίπου 93 εκατ.ευρώ σε μετρητά και εξασφαλίζει δεκαπενταπλάσια απόδοση (υπεραξία 87 εκατ.ευρώ) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυση σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Ακολουθεί η εταιρική ανακοίνωση:

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μαΐου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest Συμμετοχών για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.