Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 20:32

-A +A

Στα 70 εκατ. ευρώ το senior ομόλογο της Ελλάκτωρ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 20:32
Στα 70 εκατ. ευρώ το senior ομόλογο της Ελλάκτωρ
-A +A

Στα 70 εκατ. ευρώ, από 50 που σκόπευε αρχικά να αντλήσει, αυξήθηκε λόγω της μεγάλης ζήτησης, το ποσό για το οποίο θα απευθυνθεί στις αγορές η Ελλάκτωρ μέσω έκδοσης senior ομολόγου. Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα πως ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση της διεθνούς έκδοσης senior ομολόγου της Ελλάκτωρ στην οποία προχωρά μέσω της θυγατρικής της Ellaktor Value PLC.

Η Ελλάκτωρ θα αντλήσει από την αγορά 70 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο του ομολόγου πρώτης διαβάθμισης να διαμορφώνεται στο 6⅜% και η τιμή έκδοσης στο 102,5%. Η λήξη του ομολόγου πρώτης διαβάθμισης έχει οριστεί για το 2024.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας οι όροι και οι προϋποθέσεις των νέων Ομολογιών θα είναι οι ίδιοι με εκείνους των πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 6⅜% και λήξη το 2024, τις οποίες εξέδωσε η Εκδότρια στις 12 Δεκεμβρίου 2019 , εκτός εάν εκεί προβλέπεται διαφορετικά. Οι nέες oμολογίες θα αποτελούν ενιαία σειρά και αναμένεται να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις υφιστάμενες ομολογίες για όλους τους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, απαλλαγών από υποχρεώσεις (waivers), τροποποιήσεων όρων, εξοφλήσεων και προσφορών για την επαναγορά τους.

Τα έσοδα έκδοσης θα διατεθούν για:

(Ι) τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των παραχωρήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2020,

(ii) την καταβολή σχετικών αμοιβών και εξόδων, και (iii) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 30 Ιανουαρίου 2020, ή περί την ημερομηνία αυτή, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Ltd και EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα