Στα 24,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της MetLife Ελλάδος το 2017

Στα 24,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της MetLife Ελλάδος το 2017

Άνθιση στα κέρδη μετά φόρων παρουσίασε η MetLife Ελλάδος το 2017 σημειώνοντας αύξηση στα 24,6 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,2 εκατ. ευρώ μετά από φόρους ζημιών το 2016.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το 2017, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Α. ανήλθαν σε 14,2 εκατ. ευρώ, έναντι 5,8 εκατ. ευρώ το 2016. Η αύξηση προέρχεται από τη βελτίωση των περιθωρίων ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου στα προϊόντα του κλάδου Ζωής και Υγείας, αλλά και του Κλάδου των Ομαδικών Ασφαλίσεων, στον οποίο η Μ?tLife παραμένει κορυφαία επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Επιπλέον, η παραγωγή των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το 2017 έφτασε τα 265 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,4%, σε σύγκριση με το 2016. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική επίδοση, με δεδομένο ότι το 2017 η παραγωγή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στους κλάδους Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας, παρέμεινε σταθερή από το 2016, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.  

Η αξιοπιστία και η στήριξη της MetLife στις ανάγκες των πελατών της, αποτυπώθηκαν στο ύψος των παροχών και αποζημιώσεων, οι οποίες το 2017 αυξήθηκαν και ανήλθαν σε 139,2 εκατ. ευρώ, έναντι 127,8 εκατ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ.

Ο Γενικός Διευθυντής της MetLife Ελλάδος & Κύπρου, κ. Κυριάκος Αποστολίδης, δήλωσε σχετικά:

«Τα αποτελέσματα του 2017 επιβεβαιώνουν τις διαχρόνικές στρατηγικές μας επιλογές, ενισχύοντας περαιτέρω  την αξιοπιστία και την πρωταγωνιστική θέση της MetLife στην ελληνική αγορά, τόσο στο Agency όσο και στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων.

Tο 2018 αλλά και τα επόμενα έτη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα προιόντα και την τεχνολογία που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών μας, αξιοποιώντας τον υψηλό επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία των στελεχών των δικτύων διανομής, αλλά και την οικονομική ευρωστία, την ευελιξία και τη φερεγγυότητα μας στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά. Με πυξίδα την πολύτιμη κληρονομιά των 150 ετών της MetLife, συνεχίζουμε να εξελισσόμασθε και να προσαρμόζουμε τις τακτικές μας για την περαιτέρω ανάπτυξη μας στην Ελληνική αγορά.»