Στ. Πέτσας: Δεν μπορεί να εμποδίσει νομικά τον EastMed η Τουρκία

Στ. Πέτσας: Δεν μπορεί να εμποδίσει νομικά τον EastMed η Τουρκία

Είμαστε αρκετά μακριά από το να φτάσουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Η Τουρκία δεν έχει νομικό έρεισμα για να εμποδίσει τον αγωγό EastMed από τη στιγμή που θα κριθεί βιώσιμος και οικονομικά συμφέρον για την Ευρώπη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Αντιθέτως, χώρες οι οποίες βλέπουν να θίγεται το Διεθνές Δίκαιο από τουρκικές προκλητικές ενέργειες, μπορούν να κινήσουν οποιαδήποτε διπλωματική ομπρέλα προστασίας για να τις αποτρέψουν», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα αλλά και άλλα ζητήματα όπως η σύνταξη συνυποσχετικού με το όποιο οι δύο χώρες θα συμφωνούν στην ατζέντα και τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Είμαστε αρκετά μακριά από το να φτάσουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. «Αυτό που προέχει σήμερα είναι να σταματήσει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες η Τουρκία και να προχωρήσουμε, όσο το δυνατόν πιο ήπια, σε έναν κοινά αποδεκτό οδικό χάρτη εξομάλυνσης. Και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι ο καλύτερος τρόπος, για να πετύχουμε αυτό», τόνισε.