Στ. Μνούτσιν: Υπήρξε «πολύ ουσιαστική πρόοδος» με την Κίνα

Στ. Μνούτσιν: Υπήρξε «πολύ ουσιαστική πρόοδος» με την Κίνα

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πεδίο των εμπορικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, αναφέροντας ότι οι συνομιλίες μέχρι στιγμής έχουν ήδη αποδώσει απτά οφέλη.

«Πιστεύω ότι κάναμε πολύ ουσιαστική πρόοδο», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μνούτσιν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, προσθέτοντας ότι «τώρα εναπόκειται και στους δυο μας να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να την εφαρμόσουμε».

Οι δύο πλευρές έχουν υπαναχωρήσει από τις απειλές για επιβολή δασμών σε δεκάδες προϊόντα, αν και ο Μνούτσιν δήλωσε ότι εάν η Κίνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, οι δασμοί θα επιβληθούν.

«Εάν τα πράγματα δεν διορθωθούν και δεν λάβουμε αυτό που θέλουμε, ο πρόεδρος μπορεί πάντα να επαναφέρει τους δασμούς», δήλωσε.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι ΗΠΑ εξασφάλισαν τη δέσμευση της Κίνας να εισάγει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, χωρίς να έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες παράμετροι. Το Σαββατοκύριακο, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος τίθεται σε φάση «αναμονής». Σε κάθε περίπτωση, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να θεωρήσουν τις συνομιλίες ως νίκη για την αμερικανική πλευρά.

Διαβάστε ακόμα: 

- Προσωρινή ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

(φωτογραφία AP)