7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

SpaceX: Στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια η αποτίμηση της εταιρίας

SpaceX: Στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια η αποτίμηση της εταιρίας

Η SpaceX, εταιρεία ανάπτυξης πυραυλικών φορέων για διαστημικές αποστολές του Ίλον Μασκ, εκτιμάται ότι έχει οικονομική αποτίμηση τουλάχιστον 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ολοκληρώνει έναν κύκλο χρηματοδότησης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο.

Τη συγκεκριμένη εκτίμηση έκανε η ιστοσελίδα Business Insider, επικαλούμενη τρεις πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να διαμορφώσει την τιμή της κάθε μετοχής μεταξύ των 325 και των 350 δολαρίων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ (https://bit.ly/39rlnoU).

Η αναφορά του Business Insider θεωρεί επίσης ότι η κεφαλαιοποίηση της SpaceX θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα 92 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι της οικονομικής αποτίμησης των 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρίας σε έναν κύκλο χρηματοδότησης που έγινε τον Αύγουστο.

Η ίδια η αμερικανική εταιρεία δεν προχώρησε σε σχολιασμό των δημοσιευμάτων.

Τέλος, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC(https://cnb.cx/3acy46e), που επικαλείται δικαστικά έγγραφα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά τη SpaceX για το αν η εταιρία κάνει διακρίσεις κατά των μη Αμερικάνων πολιτών στις προσλήψεις της

Πηγή: Reuters