«Σούπερ Πέμπτη» στο γερμανικό χρηματιστήριο, με αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

«Σούπερ Πέμπτη» στο γερμανικό χρηματιστήριο, με αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Ως «Σούπερ Πέμπτη» χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το χρηματιστήριο της Γερμανίας, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα άνω των δέκα μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, που αναμφίβολα αποτυπώνουν και τη συνολική εικόνα της γερμανικής οικονομίας. 

Deutsche Telekom

Τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Ευρώπης διαμορφώθηκαν στα 507 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 δις την ίδια περίοδο του 2016. Τα έσοδα έφτασαν στα 18,25 δισ. ευρώ, έναντι 18,11 δις πέρυσι, ενώ τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,3%, στα 5,72 δισ. ευρώ.

Siemens

Παρά την πτωτική τάση που επικρατεί στις παραγγελίες εξοπλισμού για τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών και συνολικά της ενέργειας (που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα συνεχιστεί), η Siemens κατέγραψε αύξηση των καθαρών κερδών της για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου στα 1,29 δισ. ευρώ, έναντι 1,15 δις πέρυσι. Όσο για τα έσοδα, αυξήθηκαν στα 22,3 δισ. ευρώ έναντι 21,95 δις πέρυσι.

Munich Re

Ο αντασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε ζημίες της τάξης των 1,44 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναντι κερδών 685 εκατομμυρίων το ίδιο διάστημα του 2016, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες περιοχές. Τα έσοδά της έφτασαν στα 1,59 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Adidas

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Adidas κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 526 εκατ. ευρώ έναντι 386 εκατομμυρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οι πωλήσεις της εταιρείας αθλητικών ειδών αυξήθηκαν κατά 8,7%, στα 5,68 δισ. ευρώ. 

Merck

Ο όμιλος χημικών και φαρμακευτικών ειδών δημοσιοποίησε καθαρά κέρδη 645 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι 457 εκατ. την ίδια περίοδο του 2016, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 41,1%. Οι πωλήσεις το ίδιο διάστημα παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές, στα 3,73 δισ. ευρώ. 

Commerzbank

Η γερμανική τράπεζα μπορεί να επέστρεψε στην κερδοφορία το γ'' τρίμηνο (όπως αναμενόταν), όμως τα αποτελέσματά της είναι χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ανέφερε καθαρά κέρδη της τάξης των 472 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναντι απωλειών της 288 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι -ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 487 εκατομμυρίων. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3%, στα 2,51 δισ. ευρώ.