8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

SoftOne: Ο τεχνολογικός βραχίονας του Olympia Group, ανερχόμενη δύναμη στην πληροφορική 

SoftOne: Ο τεχνολογικός βραχίονας του Olympia Group, ανερχόμενη δύναμη στην πληροφορική 

Μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών με εξειδίκευση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών με το «πάντρεμα» και την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών τους, είναι η SoftOne Technologies S.A. Πρόκειται για την εταιρεία που αποτελεί το βραχίονα του Olympia Group (όμιλος Γερμανού) στο χώρο της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, με σημαντικές αναπτυξιακές κινήσεις και καίριες εξαγορές την τελευταία διετία που την έχουν φέρει σε θέση ισχύος.

Η εταιρεία ασχολείται με την ανάπτυξη πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων business software, ενώ είναι από τις πρώτες που έλαβαν επίσημη πιστοποίηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ως Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, τομέας που βρίσκεται στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου, ανεξαρτήτως μεγέθους. Το σύστημα EINVOICING της SoftOne διαχειρίζεται ηλεκτρονικά κάθε είδους παραστατικό, μέσα από οποιοδήποτε λογισμικό ή σύστημα τιμολόγησης, χονδρικής - λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ), καθώς και παραστατικά ηλεκτρονικών συναλλαγών e-shop (Β2Β και Β2C) κ.λπ.

Πλέον, η SoftOne Technologies S.A. αποτελεί το μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών business λογισμικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τρία κορυφαία brands (SoftOne, Unisoft και Prosvasis) με περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Το πελατολόγιό της ξεπερνά τις 47.000 επιχειρήσεις ενώ παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας παρουσία πλην της Ελλάδας σε Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία, ενώ από το καλοκαίρι εισήχθη και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτό έγινε μέσω της συνεργασίας με τη βρετανική Smart Cloud Software, φιλοδοξώντας από κοινού να αποτελέσουν έναν ισχυρό Cloud ERP Provider. Η συμφωνία «τρέχει» από τον περασμένο Ιούνιο με τις δύο εταιρείες να λειτουργούν συμπληρωματικά, ενώ οι στόχοι για τη βρετανική αγορά είναι φιλόδοξοι αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα καθώς είναι μια αγορά υψηλών απαιτήσεων.

Η SoftOne Technologies SA είναι ένας από τους πιο δυναμικούς προμηθευτές λογισμικού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εστιάζοντας στην ανάπτυξη, παροχή και υποστήριξη ERP, CRM, και λύσεις Enterprise Mobility καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες Cloud.

Αποτελεί έναν από τους πρώτους προμηθευτές λογισμικού στην Ευρώπη που προσέφερε το ERP ως cloud service και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και αποτελεί ισχυρό παίκτη στη ΝΑ Ευρώπη με περισσότερες από 4.500 εγκαταστάσεις λογισμικού. Οι εφαρμογές και οι λύσεις Soft1 χρησιμοποιούνται από περισσότερες από 47.000 επιχειρήσεις και υποστηρίζονται μέσω ενός ευρύ δικτύου 600 και πλέον συνεργατών σε όλες τις χώρες που έχει παρουσία. Μέσω Cloud υπηρεσιών και λύσεων Enterprise Mobility που οδηγούν το digital transformation των σύγχρονων επιχειρήσεων, υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών διαφορετικών κλάδων, από την παραγωγή, τις κατασκευές, την υγεία, το λιανεμπόριο και τη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Ανάπτυξη και εξαγορές

Η SoftOne Technologies ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών της αγοράς λογισμικού που έχουν διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση του πεδίου της πληροφορικής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το 2013 ίδρυσε θυγατρική στη Ρουμανία: SoftOne Open Enterprise Solutions SRL (www.softone.ro) και το 2017 ίδρυσε θυγατρικές στην Κύπρο (www.softone.com.cy) και τη Βουλγαρία (www.softone.bg).

Τον Ιούνιο του 2016, ο όμιλος Olympia Group απέκτησε το 33,34% του μετοχικού κεφαλαίου της SoftOne και έκτοτε ξεκίνησαν κάποιες εμβληματικές επεκτατικές κινήσεις που εμπλούτισαν το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών και αναβάθμισαν το εκτόπισμά της. Το 2018, η SoftOne Technologies μπήκε στη μάχη διεκδίκησης της Unisoft SA, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης επιχειρηματικού λογισμικού, ενώ η εξαγορά «κλείδωσε» τους πρώτους μήνες του 2019, ενισχύοντας σημαντικά τα μερίδια και το εκτόπισμα της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2019, η SoftOne απέκτησε επίσης την εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Prosvasis, ολοκληρώνοντας μια σειρά επενδυτικών ενεργειών ευθυγραμμισμένων με την στρατηγική της εταιρείας. Με αυτές τις επενδύσεις, η SoftOne μετατράπηκε σε όμιλο εταιρειών με τρία ξεχωριστά brand (SoftOne, Unisoft, Prosvasis) και σημαντικό διεθνές αποτύπωμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Γ.Β. Γεωργακόπουλος

Προ ολίγων ημερών, η μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής, εμπορίας και διανομής ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο Γ.Β. Γεωργακόπουος επέλεξε την πλατφόρμα SoftOne Technologies για την τεχνολογική «καθετοποίηση» των δραστηριοτήτων της και τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Η εγκατάσταση του Soft1 Cloud Series 5 επιτυγχάνει την ενοποίηση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας σε μια λύση ERP, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα υποκαταστήματα της Γ.Β. Γεωργακόπουλος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, να έχουν real-time πρόσβαση σε μία ενιαία βάση δεδομένων (ειδών, πελατών, προμηθευτών κ.λπ.).

H πλατφόρμα Soft1 Cloud ERP Series 5 επιτρέπει στην εταιρεία να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τους αποθηκευτικούς χώρους των εμπορευμάτων της, καθώς και να παρακολουθεί με ακρίβεια την εξέλιξη των αποθεμάτων περισσοτέρων από 150.000 κωδικών ειδών. Συνάμα και βάσει μίας σειράς παραμέτρων, όπως προκαθορισμένα safety stock, το σύστημα παράγει αυτόματα προτεινόμενες εντολές (παραγγελίες) αγορών προς προμηθευτές, διασφαλίζοντας έτσι την τήρηση βέλτιστου επιπέδου αποθέματος, σε διαρκή βάση.

Οι δυνατότητες της πλατφόρμας υποστηρίζουν πλήρως τη διαδικασία παραγγελιοληψίας ανταλλακτικών, αυτοματοποιώντας την καταχώρηση και δρομολόγηση περισσοτέρων από 3.000 παραγγελιών καθημερινά. Η λύση έχει διασυνδεθεί πλήρως με την cloud υπηρεσία ECOS EDI της SoftOne, επιτρέποντας στη Γ.Β. Γεωργακόπουλος να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με το δίκτυο των συνεργατών της. Με τον τρόπο αυτό και χωρίς πρόσθετες επενδύσεις, η εταιρεία αποστέλλει άμεσα - και με απόλυτη ακρίβεια - στους συνεργάτες της, στοιχεία σχετικά με αποθέματα ειδών, καρτέλες κ.λπ., καταργώντας πλήρως τα έξοδα διαχείρισης χάρτινων εγγράφων.