SoftBank: Κέρδη ύψους 11 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020

SoftBank: Κέρδη ύψους 11 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020

Η SoftBank Group Corp. επέστρεψε στα κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αναφέροντας καθαρά κέρδη 1,26 τρισ. γεν ή 11,09 δισ. δολάρια για το τρίτο τριμήνο το 2020. Η κερδοφορία του ιαπωνικού κολοσσού εκτοξεύτηκε σχεδόν 20 φορές υψηλότερα χάρη στις υπεραποδόσεις που είχε το  Vision Fund στις αγορες και ειδικά στις επενδύσεις εταιρειών τεχνολογίας. 

Η SoftBank είχε αναφέρει ζημία ύψους 9 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020  - στα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία της εταιρείας - καθώς το Vision Fund της των 100 δισ. δολαρίων σημείωσε απώλειες επενδύσεων ύψους σχεδόν 17 δισ. δολαρίων.

Από την έναρξη του νέου οικονομικού έτους της SoftBank τον Απρίλιο, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αυξήθηκαν και η τιμή της μετοχής της SoftBank σημείωσε άνοδο μετά από ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 23 δισ. δολαρίων. 

Παράλληλα, το Vision Fund το οποίο έχει επενδύσει 680 εκατ. δολάρια στην DoorDash τα τρία τελευταία χρόνια, είδε την αξία της συμμετοχής του να εκτοξεύεται κατά 25% από τη στιγμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της εταιρείας διανομής τροφίμων τον Δεκέμβριο.

Πρόσφατα, η SoftBank πούλησε περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει τις εξαγορές μετοχών και να ενισχύσει τον ισολογισμό της μέσω εξόφλησης χρεών. Η SoftBank  μείωσε το μερίδιό της στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ T-Mobile και στην κινεζική Alibaba.