SoftBank: 6 δισ. δολ κέρδη το τρίτο τρίμηνο του έτους

SoftBank: 6 δισ. δολ κέρδη το τρίτο τρίμηνο του έτους

Η SoftBank Group ανέφερε τη Δευτέρα καθαρό κέρδος 627 δισ. Γιεν (6 δισ. Δολάρια) για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο.

Το τριμηνιαίο αποτέλεσμα του ομίλου σηματοδοτεί ανάκαμψη από ζημία 700 δισεκατομμυρίων γιεν (5,5 δισ δολάρια,) την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η SoftBank μετά την αποτυχημένη τοποθέτηση στην αμερικανική εταιρεία WeWork.

Ο όμιλος φέρεται να είχε στοιχηματίσει σε επενδυτικά παράγωγα που προβλέπουν περαιτέρω άνοδο των μετοχών τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σε ανοδική πορεία. Με τα στοιχήματά της αυτά έχει έως τώρα διασφαλίσει κέρδη 4 δισ. δολαρίων, τα οποία όμως, τονίζουν παράγοντες της αγοράς, προς το παρόν είναι λογιστικά.

Το τριμηνιαίο κέρδος προήλθε από τα κονδύλια Vision Fund των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το μικρότερο όχημα γνωστό ως Vision Fund 2. Τα δύο ταμεία ανέφεραν κέρδη από επενδύσεις 1 τρισεκατομμύρια γιεν, κυρίως χάρη στις υψηλότερες αποτιμήσεις των εταιρειών χαρτοφυλακίου του πρώτου ταμείου, καθώς και στην άνοδο την τιμή της μετοχής σε μία από τις εισηγμένες επενδύσεις της Vision Fund 2, Ke Holdings.

Η SoftBank δήλωσε ότι έχει δεσμεύσει συνολικά 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο Vision Fund 2.

Η SoftBank άρχισε πρόσφατα να επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε μεγάλες, εισηγμένες για το κοινό εταιρείες τεχνολογίας μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής - αποκαλύπτοντας την κυριότητα μεριδίων σε ομάδες όπως η Amazon, η μητρική Google Alphabet και το Netflix.