Societe Generale: Διαγραφή της Jumbo και προσθήκη ΕΤΕ, ΔΕΗ στους δείκτες MSCI

Societe Generale: Διαγραφή της Jumbo και προσθήκη ΕΤΕ, ΔΕΗ στους δείκτες MSCI

Μία διαγραφή και δύο προσθήκες αναμένει η Societe Generale πως θα έχει φέτος η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η μετοχή της Jumbo θα διαγραφεί και θα υπάρξουν δύο προσθήκες, των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ.Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Η γαλλική τράπεζα αναφέρει ως λόγο διαγραφής της Jumbo την κεφαλαιοποίηση, και για τις προσθήκες της ΕΤΕ και της ΔΕΗ την αύξηση του βάρους των κλάδων που ανήκουν στο δείκτη.  Τα σενάρια που απεργάζεται είναι δύο. Το πρώτο αναφέρει τη σίγουρη διαγραφή της Jumbo,ενώ το δεύτερο τις προσθήκες των ΕΤΕ και ΔΕΗ. Οι ενδεχόμενες εκροές από την Jumbo θα ανέλθουν σε 88,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές για την ΕΤΕ εκτιμώνται σε 74,68 εκατ. δολάρια και για τη ΔΕΗ σε 47,71 εκατ. δολάρια.

Μετά τις δύο προσθήκες και τη μία διαγραφή, εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν, τότε οι ελληνικές μετοχές του δείκτη MSCI θα είναι έξι, καθώς σήμερα περιλαμβάνονται πέντε τίτλοι. Ειδικότερα του ΟΤΕ με στάθμιση 29,5%, του ΟΠΑΠ με στάθμιση 20,82%, της Alpha Bank με στάθμιση 20,27%, της Eurobank με στάθμιση 17,22% και της Jumbo με στάθμιση 12,17%.

Εν γένει οι ανεπτυγμένες αγορές, όπως αναφέρει η Societe Generale,αναμένεται να καταγράψουν 23 διαγραφές και 33 προσθήκες.