Sky Express: Διεύρυνση δρομολογίων με στόχο τους 500.000 επιβάτες το 2017

Sky Express: Διεύρυνση δρομολογίων με στόχο τους 500.000 επιβάτες το 2017

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Διευρύνει τα δρομολόγιά της και την παρουσία της στις εγχώριες άγονες γραμμές η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία δραστηριοποιείται σε περιφερειακά δρομολόγια κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας που δεν εκτελούν οι Aegean και Olympic Air, ή λειτουργεί επικουρικά με αυτές. Η εταιρεία από τις αρχές Οκτωβρίου έχει εντάξει πληθώρα δρομολογίων στο χαρτοφυλάκιό της, τα οποία θα συνεχιστούν για όλη την επόμενη χρονιά, έτος κατά το οποίο έχει στόχο να φτάσει τους 500.000 επιβάτες συνολικά.

Πρόσφατα εγκαινίασε και νέα δρομολόγια προς το ακριτικό νησί Κάρπαθος, ένα Αθήνα – Κάρπαθος και ένα Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος. Μάλιστα, στην πρώτη πτήση προς την Κάρπαθο επέλεξε να ονοματοδοτήσει το αεροσκάφος τύπου ATR σε «Νήσος Κάρπαθος», δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό συμβολισμό προς τιμή του νησιού, αλλά και της... ακριτικής «εξειδίκευσης» των δρομολογίων της.

«Είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει τη ξεχωριστή θέση που έχει η Κάρπαθος στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας μας», επισήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Sky Express, κ. Θεόδωρος Κροκίδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για νέα αεροσκάφη και αύξηση των προορισμών και των δρομολογίων.

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 25 προορισμούς σε όλη τη χώρα, η Sky Express παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών», τόνισε κ. Κροκίδας που μίλησε και για τα επόμενα βήματα της εταιρείας. «Στόχος μας για το επόμενο έτος είναι να προσεγγίσουμε τον αριθμό-ρεκόρ των 500.000 επιβατών και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης τόσο των νησιών μας όσο και προορισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Sky Express εξυπηρετεί ένα χαρτοφυλάκιο από 25 προορισμούς, 11 εκ των οποίων αφορούν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 5 των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια) και 6 των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Νάξος, Σύρος).

Νέα δρομολόγια από αρχές Οκτωβρίου

Από τις αρχές Οκτωβρίου η Sky Express εγκαινίασε πολλούς νέους προορισμούς προς ελληνικά νησιά, τα οποία θα εξυπηρετεί με δρομολόγια σε τακτική βάση. Κάποια μάλιστα εξ αυτών (Σάμος, Χίος) θα εξυπηρετούνται από Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα νησιά Χίος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Πάρος, Σύρος, Κύθηρα, Σάμος, Ικαρία, Αστυπάλαια και Ζάκυνθος. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αδιάκοπα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Το καλοκαίρι του 2016 πρόσθεσε νέους προορισμούς συνδέοντας (μόνο για τους θερινούς μήνες) με καθημερινές πτήσεις την Αθήνα με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και το Ηράκλειο, ενώ πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ηράκλειο σε Ικαρία, Μυτιλήνη, Κω, Ρόδο.

Συνολικά, η αεροπορική εταιρεία Sky Express εκτελεί πτήσεις από και προς τους εξής προορισμούς:
Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Κω, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σητεία, Σκιάθο, Σύρο, Χίο.

Ποια είναι η Sky Express

H Sky Express έχει ιστορία 11 ετών καθώς ιδρύθηκε το 2005 με βάση το Ηράκλειο Κρήτης και αποτελεί μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί συμπληρωματικά στην Aegean Airlines και στην Olympic Air. Ιδρύθηκε και διοικείται από επαγγελματίες στον αεροπορικό χώρο με μακρά εμπειρία στις δημόσιες αερομεταφορές. Ιδρύθηκε από τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη, πρώην Γενικό Διευθυντή και κυβερνήτη της Ολυμπιακής, καθώς και από τον Γιώργο Μαυραντωνάκη, πρώην Γενικό Διευθυντή Λειτουργικής Υποστήριξης και Υπόλογος Διευθυντής των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Τα χρώματα και το έμβλημα της εταιρείας συμβολίζουν την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης (1898-1908). Το Handling της Sky Express το έχει αναλάβει η Swissport ενώ η πρώτη εμπορική πτήση εκτελέστηκε την 18 Ιουλίου 2005 από το Ηράκλειο στην Ρόδο.

Η Sky Express χρησιμοποιεί τρία αεροπλάνα τύπου ATR 42 χωρητικότητας από 42 έως 50 επιβάτες και ισάριθμα αεροπλάνα τύπου British Aerospace Jetstream 31. Στο παρελθόν διέθετε και ένα αεροσκάφος Boeing B747-200F για μεταφορές εμπορευμάτων. Το περασμένο καλοκαίρι ενέταξε στο στόλο της ένα επιπλέον αεροσκάφος τύπου ATR42-500, χωρητικότητας 48 θέσεων.

Μέσα στην 11ετή παρουσία της η Sky Express έχει ήδη μεταφορικό έργο άνω των 70 χιλιάδων πτήσεων. Βραβεύτηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ως η «Ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία για το 2015» και από τον επίσημο Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών ως «Καλύτερη Περιφερειακή Εταιρία για το 2014-2015».