ΓΔ: 898,43 -6,88 (-0,76 %)

Τζίρος: 87,62 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,43 -6,88 (-0,76 %)

Τζίρος: 87,62 εκατ. €   RT

Sinovac: Χρηματοδότηση 515 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19

Sinovac: Χρηματοδότηση 515 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19

Η κινεζική Sinovac Biotech εξασφάλισε χρηματοδότηση 515 εκατ. δολαρίων από τοπική επιχείρηση προκειμένου να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, εν αναμονή των δεδομένων αποτελεσματικότητας του πειραματικού της εμβολίου αυτόν τον μήνα.

Η επενδυτική συμφωνία έρχεται την στιγμή που η Sinovac διευρύνει τις συμφωνίες προμήθειας και τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του Covid-19, CoronaVac, με περισσότερες χώρες έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα των πρώιμων και ενδιάμεσων κλινικών δοκιμών.

Η κινεζική Sino Biopharmaceutical Limited ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 515 εκατ. δολάρια στην θυγατρική της Sinovac, Sinovac Life Sciences, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της παραγωγής του CoronaVac.

Με την επένδυσή αυτή η Sino Biopharmaceutical αποκτά μερίδιο 15,03% στην Sinovac Life Sciences.

Η Sinovac σε ξεχωριστή ανακοίνωση δήλωσε ότι θα μπορεί να παράγει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ετησίως και στοχεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου έως το τέλος του 2020 ώστε να αυξήσει την παραγωγική ικανότητά της στα 600 εκατομμύρια δόσεις.

Αναλόγως με τις συνθήκες της αγοράς και τη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης, είναι πιθανό να επιδιώξει περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας.

Η Sinovac έχει εξασφαλίσει συμφωνίες προμήθειας του CoronaVac με αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδονησία, η Τουρκία, η Βραζιλία και η Χιλή.

Το CoronaVac είναι επίσης ένα από τα εμβόλια κατά του Covid-19 με τα οποία η Κίνα εμβολιάζει περίπου 1 εκατομμύριο άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος εκτάκτου ανάγκης.

Το βιοϊατρικό ινστιτούτο Butantan της Βραζιλίας, που διενεργεί τις κλινικές δοκιμές φάσης 3 του CoronaVa στη χώρα, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εκτιμά πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα δεδομένα αποτελεσματικότητας των δοκιμών έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Reuters