SingularLogic: Ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2015

SingularLogic: Ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2015

Ο όμιλος SingularLogic κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργική του κερδοφορία (EBITDA) κατά 36%, όπως προκύπτει από τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 49,4 εκατ. ευρώ έναντι των 50 εκατ. ευρώ, κατά το 2014, παρουσιάζοντας μείωση 1%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ το 2014, εμφανίζοντας αύξηση 36%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν στα 2,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,4 εκατ. ευρώ, κατά το 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η πολιτική και οικονομική αστάθεια, καθώς και η εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων, το β΄ εξάμηνο του 2015, οδήγησαν τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε μείωση των επενδυτικών σχεδίων σε έργα πληροφορικής και εφαρμογές λογισμικού, με μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων».

«Παρόλα αυτά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι κινήσεις αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού που υλοποιήθηκαν το 2015, καθώς και η σταδιακή διείσδυση του ομίλου σε αγορές του εξωτερικού, συνέβαλαν, ώστε το 2015 να είναι μία σταθεροποιητική χρονιά για τον όμιλο. Ωστόσο, παρά τη μικρή μείωση των πωλήσεων, η βελτιστοποίηση της βάσης κόστους του ομίλου και η περαιτέρω βελτίωση του μίγματος των εσόδων υπέρ των ίδιο-παραγόμενων λύσεων, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA), καθώς και την ενίσχυση του περιθωρίου EBITDA στο 12% από 9%, το 2014».

Σημειώνεται επίσης ότι στις 23 Ιουλίου του 2015, ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση του συνόλου των ομολογιακών δανείων της SingularLogic με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, αποκαθιστώντας πλήρως τους δείκτες ρευστότητας της εταιρίας σε υγιή επίπεδα. Κατά το 2015, στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η SingularLogic διεύρυνε την πελατειακή της βάση με την απόκτηση 700 νέων πελατών και την ενεργοποίηση 2600 εφαρμογών λογισμικού.

Αντίστοιχα, στην αγορά των μεγάλων έργων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η εταιρία ανέλαβε και υλοποιεί έργα για τις NN Hellas, Εθνική Τράπεζα, Credit M, Cyta, Όμιλο Yγεία, ΟΠΑΠ, Lukoil,Υδρόγειος Ασφαλιστική, Coral, EKO ΚΑΛΥΨΩ, Marks & Spencer, Green Food, Forthnet, Starbucks, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΤΠΥ, ΕΟΤ, ΕΥΑΘ, κ.α.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2015, ο Σταύρος Κρασαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic, σημείωσε: «Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία, καταφέραμε να ενισχύσουμε τη λειτουργική μας κερδοφορία, εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση της βάσης κόστους των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2016 θα είναι μία εξίσου δύσκολη επιχειρηματική χρονιά, θα κινηθούμε με άξονες την επέκτασή μας στο εξωτερικό, κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων, του Ιράν και της Τουρκίας, με κάθετες λύσεις σε αγορές που η εταιρία διαθέτει τεχνογνωσία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ θα εντείνουμε την παρουσία μας στις κάθετες αγορές του μεγάλου ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, όσον αφορά τη δραστηριότητά μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες της πλατφόρμας myGalaxy, η οποία προσφέρει σε όλους τους πελάτες των ιστορικών εφαρμογών της εταιρίας μας, τη δυνατότητα να απολαμβάνουν λύσεις λογισμικού επόμενης γενιάς, χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσουν τις εφαρμογές τους».