Σήμερα η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της Δράσης

Σήμερα η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της Δράσης

Πραγματοποιείται σήμερα, το απόγευμα, η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της Δράσης, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η σημερινή εκδήλωση θα έχει αντικείμενο το προσφυγικό και μεταναστευτικό και θα γίνει με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του βουλευτή της ΝΔ και π. υπουργού Νίκου Δένδια και του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη.

Η συζήτηση θα καλύψει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, την ανθρωπιστική, την τήρηση των διεθνών συνθηκών, περιλαμβανόμενης και της συνθήκης Σένγκεν, τον κίνδυνο για διείσδυση τζιχαντιστών στην Ευρώπη, την αναπτυξιακή διάσταση για πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τη γήρανση του πληθυσμού. Θα μετάσχουν ο γενικός γραμματέας της Δράσης Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου (Διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης (Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό) και Αλεξία Τσούνη (Γ. Γραμματέας Διεθνούς Αμνηστίας), ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, συνέρχεται το 4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Θ. Σκυλακάκη, με τη συμμετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, της προέδρου του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Άννας Διαμαντοπούλου και άλλων πολιτικών και κομματικών στελεχών.

«Το κόμμα της Δράσης από την ίδρυσή του το 2009 από τον Στέφανο Μάνο, μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία του του Θόδωρου Σκυλακάκη, σταθερά υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της μείωσης των κρατικών δαπανών και των φόρων και της διευκόλυνσης της ανάπτυξης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Το συνέδριο θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς του ιδρυτή της Δράσης και πρώην υπουργού, Στεφάνου Μάνου, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και μήνυμα του επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ (η Δράση είναι μέλος του ALDE).

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να επανεκκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία με ομιλίες και συζητήσεις με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών: Το Σάββατο (12.00-14.00), θα μιλήσουν ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Πολιτισμός, η Παιδεία και η Υγεία είναι οι τρεις άλλοι τομείς, οι οποίοι θα αναλυθούν διεξοδικότερα σε ξεχωριστά πάνελ κατά τη διάρκεια του διημέρου, με άξονα πάντα την συμβολή που μπορούν να έχουν στην ανάπτυξη της χώρας και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και δημοσιογράφων, όπως: Τάσος Αβραντίνης, Γιάννης Αντωνίου, Κώστας Γιαννακίδης, Μαριέττα Γιαννάκου, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μάκης Γρυσπολάκης, Μελίνα Δασκαλάκη, Θανάσης Εξαδάκτυλος, Νίκη Κεραμέως, Πάσχος Μανδραβέλης, Θανάσης Μαυρίδης, Σταύρος Μπένος, Κώστας Μπουρούνης, Αιμίλιος Νεγκής, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Κώστας Στούπας, Κίμων Χατζημπίρος.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής (12.00-14.00) με τη συζήτηση «η ανάπτυξη θύμα του κρατισμού - μπορεί να ηττηθεί ο κρατισμός;», με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων της Δράσης, Μιράντας Ξαφά και Τέλη Αϊβαλιώτη, και της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Στο συνέδριο, θα τεθούν προς έγκριση οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού της Δράσης, μετά την οποία και τα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται όλες τις ημέρες, είτε στην ιστοσελίδα της Δράσης.