Σημαντικές διακρίσεις για την Grivalia Properties σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Σημαντικές διακρίσεις για την Grivalia Properties σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Grivalia Properties στην ετήσια βράβευση εταιρειών του 2017 από το European Public Real Estate Association, ως αναγνώριση της συνέπειας και διαφάνειας δύο ετήσιων εκθέσεων απολογισμού που εξέδωσε το τρέχον έτος, αποτελώντας την πρώτη ελληνική εταιρεία που διακρίνεται από το συγκεκριμένο θεσμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία συμμόρφωσης με τα Best Practices Recommendations του EPRA για τη σύνταξη οικονομικών απολογισμών (BPR) και απολογισμών αειφορίας (S-BPR), βελτιώνοντας παράλληλα σε εξαιρετικό βαθμό, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, την ευθυγράμμιση των ετήσιων εκθέσεών της με τα διεθνή αυτά πρότυπα που εκδίδει ο EPRA.

Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με τα βραβεία «Gold BPR» και «BPR Most improved» για την Έκθεση Οικονομικών Στοιχείων του 2016, καθώς επίσης και με τα βραβεία «Gold S-BPR» και «S-BPR Most improved» για την Έκθεση Επίδοσης Βιωσιμότητας που δημοσίευσε για το έτος 2016.

O κ. Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε την πρώτη ελληνική εταιρεία που διακρίνεται από τον EPRA με βραβεία «BPR» και «S-BPR». Οι σημαντικές βραβεύσεις που αποσπάσαμε από ένα διεθνώς αναγνωρίσιμο θεσμό επιβεβαιώνει την προσήλωση μας στην έκδοση ετήσιων απολογισμών που ευθυγραμμίζονται με τα υψηλότερα διεθνή standards. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους μας στην Grivalia Properties, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά για να πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα και να λαμβάνουμε τέτοιες, ξεχωριστές διακρίσεις».

Η αξιολόγηση των ετήσιων απολογισμών των εταιρειών που συμμετέχουν πραγματοποιείται από την Deloitte Real Estate, η οποία και συντάσσει το σχετικό ερωτηματολόγιο βάσει των Best Practices Recommendations του EPRA.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός European Public Real Estate Association (EPRA) αποτελεί μία μη κερδοσκοπική ένωση των μεγαλύτερων εισηγμένων real estate εταιρειών σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και θεσμικών επενδυτών ακινήτων. Με περισσότερα από 220 μέλη, καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων των εισηγμένων εταιρειών της αγοράς του real estate αντιπροσωπεύοντας αξία ακίνητης περιουσίας της τάξης των 365 δισεκατομμυρίων ευρώ και 93% της κεφαλαιοποίησης εταιρειών που συμμετέχουν στο δείκτη FTSE EPRA/NAREIT Europe.